fbpx
GRATIS FORSENDELSE OVER DKK 699
LEVERING: 1-2 HVERDAGE
JULEGAVER BYTTES TIL D.15/1-20
clock_img1

DAG TIL DAG LEVERING

Bestil inden kl. 12

giftimg1

GRATIS INDPAKNING

Pakket med kærlighed

carimg1

GRATIS LEVERING

Ved køb over 699,-

starimg1

BØRNEPENGE & KREDIT

Gebyr kun 49,- og ingen renter

LEGETØJSGUIDE

Herunder finder du en legetøjsguide, som giver et billede af, hvad dit barn vil kunne finde attraktivt at lege med ifht. alder og udvikling.

dit barns udvikling

Som nyfødt har din lille ingen kontrol over sin krop, og hans bevægelser er bare reflekser og ukoordineret fægten.
Men når baby er omkring fem uger gammel, kommer der flere og flere kontrollerede bevægelser.

Han vil for eksempel begynde at lave cirkelbevægelser med hånden, så han kan dreje sit legetøj og se det fra forskellige vinkler.

Når han bliver to-tre måneder, vil han begynde at gribe bevidst ud efter ting.

Lige fra fødslen kæmper din baby også for at lære at holde sit tunge hoved selv, og når han er omkring tre måneder gammel, vil han have rimelig kontrol over det og kunne dreje hovedet efter spændende lyde.

Hans syn bliver også bedre, så du vil kunne holde øjenkontakt med ham, og snart vil han kunne følge dine bevægelser med blikket og skelne mellem figurer og farver.

hvilket legetøj skal du vælge nu?

Din baby arbejder hårdt på at lære alle ting i verden at kende for at finde ud, hvad han kan bruge dem til.

Det gør han ved at holde på tingene, se på dem, lugte, føle og især smage på dem. Lige nu vil den lille derfor elske at lege med for eksempel rangler eller bideringe, der kan puttes i munden.

For at styrke hans syn, kan du hænge en fin uro eller et par farvestrålende figurer over puslebordet eller sengen, som han nok vil forsøge at gribe ud efter eller tjatte til, så han også får trænet øje-hånd koordinationen.

Bløde bøger med enkle motiver er også gode på dette tidspunkt, da den lille både træner øje-hånd-koordination, når han griber ud efter motiverne og holder bogen i hånden, men han kan også øve sig i at skelne mellem figurer og farver.

dit barns udvikling

Nu begynder baby at få mere kontrol over sin krop. Når han ligger på ryggen, griber han efter sine fødder eller triller om på siden.

Når han ligger på maven, støtter han på sine albuer og arbejder sig op i strakte arme.

Den lille øver sig i det hele taget hårdt i forskellige måder at bevæge sig på, og han vil snart kunne vende sig fra mave til ryg og tilbage igen

Nysgerrighed er den lilles drivkraft, og han vil uden tvivl gribe ud efter alt, der ser spændende ud.

Han vil følge dig rundt i rummet og være opmærksom på alle lyde, farver og bevægelser.

Nu opdager han også, at han har to hænder og kan bruge dem begge på samme tid. Han kan derfor holde hårdt fast om legetøjet, vende og dreje det, og ryste det, så det siger lyde eller reflekterer lys.

hvilket legetøj skal du vælge nu?

Nu tager øje-hånd-koordinationen for alvor fart, og du kan hjælpe baby ved blandt andet at lægge ham på et sansetæppe og enten placere en masse spændende legetøj rundt omkring ham eller over hans hoved. Han vil elske at tjatte, sparke og gribe ud efter stærke farver, små figurer og sjove lyde.

Du kan også prøve at få den lille til at vende sig efter lyde – din egen stemme, en klokke eller måske en spilledåse – så du stimulerer ham til at bevæge hele sin krop.

Forskellige teksturer som blød, hård, ru eller glat kan også være med til at sætte fut i babys nysgerrighed og følesans. Lad ham derfor endelig udforske de forskellige fornemmelser med ting som en træ-rangle, stof-rangle, et blødt tøjdyr, bideringe og blanke genstande som et legespejl.

Din baby vil ikke på nuværende tidspunkt kunne genkende sig selv i spejlet, men han vil undre sig over, hvordan ansigtet kan dukke op og forsvinde igen, inden han lærer at huske, hvad han har set.

dit barns udvikling

Baby begynder nu at få rigtig godt styr på sin balance, finmotorik og øje-hånd-koordination.
Han vil blandt andet begynde at kunne sidde selv, og det giver ham bedre mulighed for at bruge begge hænder til at undersøge alt sit legetøj.

Den lille opdager nu også, at han kan have én ting i hver hånd, flytte legetøjet mellem hænderne og ryste, rasle eller hamre tingene mod hinanden, så der kommer lyde. Hænderne kan samarbejde!

Baby vil nu også begynde at mave eller møve sig frem på gulvet, og han bliver langsomt mere selvstændig, fordi han kan udforske verden mere og mere i sit eget tempo og selv bestemme, hvad han vil lege med.

Det gør også, at han kan beskæftige sig selv med sit legetøj i længere tid uden at have mor med på sidelinjen.

hvilket legetøj skal du vælge nu?

Hvis baby er blevet god til at sidde op nu, så vil han sikkert brokke sig over at blive lagt på maven. Men det er vigtigt for de små at blive liggende på maven, fordi de stadig har brug for at få styrket nakke og ryg, og fordi det er fra denne position, de kan øve sig i at rulle, trille, møve og ikke mindst kravle.

Du kan gøre det spændende for den lille at ligge dernede ved at hænge legetøj over hans hoved eller ved siden af ham, så han skal rulle eller trille for at få fat i det. Legetøj, der kan bevæge sig eller sige lyde, kan også opmuntre baby til at forsøge at bevæge sig efter det.

Lige nu undersøger han også flittigt alle genstande og øver sin finmotorik og hændernes samarbejde, så han vil elske at lege med eksempelvis store klodser eller bløde bolde, som han kan få et godt greb på. Legetøjet vendes og drejes, puttes i munden og bankes i gulvet eller mod andet legetøj.

dit barns udvikling

Der er drøn på det lille menneskes udvikling nu, og han er snart klar til både at øve de første, spæde skridt og det såkaldte pincetgreb, hvor barnet bruger sin tommel- og pegefinger til at holde om og undersøge genstande

Det giver ham mulighed for at lege med en masse nyt legetøj, der kræver en god finmotorik – og træne fingerfærdighederne endnu mere

Snart kan han pege, bladre i en bog, bygge med mindre klodser, åbne låg på æsker og kaste med bolde.

Nysgerrigheden er ikke aftaget, og din lille opdager vil sikkert forsøge at rejse sig op og stå ved at trække kroppen op af stole eller sofaen, og han kæmper for at komme hen til det legetøj, der har fanget hans opmærksomhed.

Det er nu, du skal passe på med at have sarte ting nede i babyhøjde, for alle ting skal jo undersøges nøje, også selv om den lille faktisk godt forstår et nej nu!

hvilket legetøj skal du vælge nu?

Motivationen til selv at komme omkring og styre legens gang er stor hos dit barn nu, og en gåvogn eller aktivitetsvogn vil være rigtig god til at støtte ham i sin træning. Små træk- eller skubbedyr, som han kan flytte rundt, mens han selv kravler er også gode til at stimulere kroppens træning i at komme op og gå.

Lige nu bruger dit barn begge hænder hele tiden og kan gøre noget forskelligt med hver hånd, som for eksempel at hamre med den ene og skrue med den anden. Han kan desuden også med pincetgrebet samle små ting op, så finmotorikken er i rivende udvikling og skal virkelig nurses nu.

Lad ham derfor lege med for eksempel hammerbræt, puttekasser, stabelklodser, små klodser, legetøjstelefoner og føle- eller pegebøger. Aktivitetslegetøj i almindelighed. Giv ham også finmotoriske udfordringer i dagligdagen – lad ham selv putte maden i munden, og gør det ekstra udfordrende med små ærter, majs og rosiner.

dit barns udvikling

Nu kan dit barn sikkert rejse sig ved at holde i møbler, og en del børn kan gå selv med mere eller mindre hjælp

Måske begynder han også at øve sig i at løbe og kravle op ad trapper, men husk nu, at børn udvikler sig i forskelligt tempo!

Nysgerrigheden er større end nogensinde for de fleste små nu, men det er også nu, at dit barn kan finde ud af at skelne forskellige voksne

fra hinanden, og ting bliver helst kun afprøvet i trygge omgivelser med mor og far.

Der bliver kroppen til gengæld brugt som et stykke værktøj, der skal prøves af, og det kan godt ende i ulykker, fordi den lille bandit endnu ikke kender sine begrænsninger.

Sprogligt sker der også en masse, og dit barn vil begynde for eksempel at reagere på sit eget navn, kunne følge simple opfordringer, gentage lyde og pege på ting i en billedbog, når du beder ham om det.

hvilket legetøj skal du vælge nu?

Dit barn er mere opmærksom end nogensinde på verden omkring ham, og han er klar til at udforske alt. Det er vigtigt at huske på, at han ikke leger med sit legetøj på det her tidspunkt; Han undersøger, afprøver og arbejder hårdt på at finde ud af, hvad det egentlig er for noget.

Lad ham derfor endelig ‘arbejde’ med legetøj, der giver ham mulighed for at undersøge, putte i, tage ud, trække, bære, stable, hamre, gribe og kaste: puttekasser, sand og vand, stableklodser, bolde, billedbøger, dukker eller såmænd bare noget papir eller en gammel avis, der kan rives i tusind stykker.

Du kan også hjælpe din pode med at øge sit ordforråd ved at læse pegebøger sammen med ham eller lægge nemme puslespil med genkendelige temaer som bondegården, biler, legetøj, dyr eller mad og sætte ord på de ting, han peger på.

dit barns udvikling

Når dit barn nærmer sig de to år, sker der noget med hans selvtillid. Han har efterhånden så meget erfaring med at afprøve genstande og sin krop, at han tør kaste sig ud i det ukendte og prøve nye ting uden mor og far i hånden.

De fleste børn kan nu gå stabilt, selv på ujævnt terræn, og de kan bøje sig ned, stå på tæer, sparke til en stor bold og begynde at hoppe med lidt hjælp.

Det er også nu, at din lille trold måske vil begynde at interessere sig for at tegne. Eller snarere skrible, for selv om han nu kan holde om blyanten, så ‘tegner’ han ikke, men afprøver sine bevægelser med hånden og laver store kruseduller på papiret.

Finmotorikken bliver stadig forfinet, og nu kan han sikkert selv drikke af en kop (måske endda uden at spilde!), trække sit tøj af og hive i snørebåndene på skoene.

hvilket legetøj skal du vælge nu?

Dit barn leger stadig ikke med sit legetøj, men undersøger det for at finde ud af, hvad det egentlig er, og hvordan han kan bruge det.

Nu, hvor interessen for at tegne måske har meldt sig, er det en rigtig god ide at lade ham lege med for eksempel vandfarver. Han vil ikke male noget, men afprøve farverne i forhold til hinanden, se, hvad der sker, når de kommer på papiret og undre sig over, hvad man kan gøre med dem.

Farvekridt og tusser vil også være spændende, og trylledej eller modellervoks, der kan skifte form og blive til først en hund, så et hjerte, så måske en bold, er fantastisk legetøj lige nu. Klodser, der kan stables, for så at blive væltet, og en bold, som kan sparkes til, kastes eller rulles med, er også godt nu.

Din lille verdensmester tror, at alt, hvad der ligger stille er dødt, og alt, hvad der bevæger sig, er levende, og det vil derfor være sjovt at få bolden til at bevæge sig hen over gulvet.

dit barns udvikling

Der er fuld fart på den sproglige udvikling nu, og dit barn reagerer på spørgsmål og stiller sikkert selv mange, især ‘hvad er det ? Snart kan han også gå op og ned ad trapper, hoppe med begge fødder og kaste en bold fremad.

Han elsker sikkert at danse eller lave gymnastik, hvor han rigtigt kan bruge sin krop. Han har også så godt styr på sine fingre nu, at han kan lege med små perler, lægge puslespil, klippe med en saks og selv løsne sine snørebånd.

Nu begynder din nysgerrige tumling at have så meget erfaring med ting omkring ham, at han leger med dem.

Han ved, hvad de skal bruges til, og kan derfor finde på lege med et ‘motiv’, som at lave kaffe i legekøkkenet, køre i bil på arbejde, lægge dukken til at sove – ofte handlinger, som han har set mor og far gøre, for de fleste børn elsker at efterligne forældrene nu.

hvilket legetøj skal du vælge nu?

Nu, hvor dit barn rent faktisk leger med sit legetøj, bliver hans interesse for virkelighedstro legetøj større. Han vil elske et legekøkken, hvor han kan lave mad som sin mor. En værktøjsbænk, så han kan reparere som sin far.

Dukker, kasseapparater, biler, togbaner og legetøjsmad er sjovt legetøj, som din tumling kan bruge til at efterligne virkeligheden. Finmotorikken kan du hjælpe yderligere på vej med små perler, puslespil, Lego og et låsebræt, hvor han kan åbne, lukke, låse og låse op.

I slutningen af denne periode vil dit barn også kunne gribe en bold og køre på en trehjulet cykel, og du kan støtte hans balancetræning med netop en trehjulet cykel eller en løbecykel. De fleste børn elsker også musik og at bruge deres krop til musikken – så små musikinstrumenter kan også være et hit.

All search results
0
Kurv