GRATIS FRAGT over DKK 699,-
FRAGT kun DKK 35,-
1-2 DAGES levering
KUNDESERVICE 9-16 71747560 | info@ovellie.dk

TUMLING

Vi har sammensat et blandet udvalg af legetøj, som er særlig egnet de 1-3 årige børn.
__

LEGETØJ TIL TUMLING

Her finder du legetøj til barnet i alderen 1-3 år. Det er især i denne periode, hvor barnets leg vil udvikle sig og barnet begynder at lege lidt mere aktivt og med mere indlevelse. Derfor finder du et bredt udvalg af skønne dyr i træ, træklodser, puttekasser, hammerbræt og meget mere fra mærker som Wooden Story, Holztiger og Goki.

12-18 MÅNEDER

Nu kan dit barn sikkert rejse sig ved at holde i møbler, og en del børn kan gå selv med mere eller mindre hjælp. Måske begynder han også at øve sig i at løbe og kravle op ad trapper, men husk nu, at børn udvikler sig i forskelligt tempo!

Nysgerrigheden er større end nogensinde for de fleste små nu, men det er også nu, at dit barn kan finde ud af at skelne forskellige voksne fra hinanden, og ting bliver helst kun afprøvet i trygge omgivelser med mor og far.

Der bliver kroppen til gengæld brugt som et stykke værktøj, der skal prøves af, og det kan godt ende i ulykker, fordi den lille bandit endnu ikke kender sine begrænsninger. Sprogligt sker der også en masse, og dit barn vil begynde for eksempel at reagere på sit eget navn, kunne følge simple opfordringer, gentage lyde og pege på ting i en billedbog, når du beder ham om det.

HVILKET LEGETØJ SKAL DU VÆLGE NU?

Dit barn er mere opmærksom end nogensinde på verden omkring ham, og han er klar til at udforske alt. Det er vigtigt at huske på, at han ikke leger med sit legetøj på det her tidspunkt; han undersøger, afprøver og arbejder hårdt på at finde ud af, hvad det egentlig er for noget.

Lad ham derfor endelig ?arbejde? med legetøj, der giver ham mulighed for at undersøge, putte i, tage ud, trække, bære, stable, hamre, gribe og kaste: puttekasser, sand og vand, stableklodser, bolde, billedbøger, dukker eller såmænd bare noget papir eller en gammel avis, der kan rives i tusind stykker.

Du kan også hjælpe din pode med at øge sit ordforråd ved at læse pegebøger sammen med ham eller lægge nemme puslespil med genkendelige temaer som bondegården, biler, legetøj, dyr eller mad og sætte ord på de ting, han peger på.

18-24 MÅNEDER

Når dit barn nærmer sig de to år, sker der noget med hans selvtillid. Han har efterhånden så meget erfaring med at afprøve genstande og sin krop, at han tør kaste sig ud i det ukendte og prøve nye ting uden mor og far i hånden.

De fleste børn kan nu gå stabilt, selv på ujævnt terræn, og de kan bøje sig ned, stå på tæer, sparke til en stor bold og begynde at hoppe med lidt hjælp. Det er også nu, at din lille trold måske vil begynde at interessere sig for at tegne. Eller snarere skrible, for selv om han nu kan holde om blyanten, så ?tegner? han ikke, men afprøver sine bevægelser med hånden og laver store kruseduller på papiret.

Finmotorikken bliver stadig forfinet, og nu kan han sikkert selv drikke af en kop (måske endda uden at spilde!), trække sit tøj af og hive i snørebåndene på skoene.

HVILKET LEGETØJ SKAL DU VÆLGE NU?

Dit barn leger stadig ikke med sit legetøj, men undersøger det for at finde ud af, hvad det egentlig er, og hvordan han kan bruge det.

Nu, hvor interessen for at tegne måske har meldt sig, er det en rigtig god ide at lade ham lege med for eksempel vandfarver. Han vil ikke male noget, men afprøve farverne i forhold til hinanden, se, hvad der sker, når de kommer på papiret og undre sig over, hvad man kan gøre med dem.

Farvekridt og tusser vil også være spændende, og trylledej eller modellervoks, der kan skifte form og blive til først en hund, så et hjerte, så måske en bold, er fantastisk legetøj lige nu. Klodser, der kan stables, for så at blive væltet, og en bold, som kan sparkes til, kastes eller rulles med, er også godt nu. Din lille verdensmester tror, at alt, hvad der ligger stille er dødt, og alt, hvad der bevæger sig, er levende, og det vil derfor være sjovt at få bolden til at bevæge sig hen over gulvet.

24-36 MÅNEDER

Der er fuld fart på den sproglige udvikling nu, og dit barn reagerer på spørgsmål og stiller sikkert selv mange, især ?hvad er det?

Han elsker sikkert at danse eller lave gymnastik, hvor han rigtigt kan bruge sin krop. Han har også så godt styr på sine fingre nu, at han kan lege med små perler, lægge puslespil, klippe med en saks og selv løsne sine snørebånd.

Nu begynder din nysgerrige tumling at have så meget erfaring med ting omkring ham, at han leger med dem. Han ved, hvad de skal bruges til, og kan derfor finde på lege med et ?motiv?, som at lave kaffe i legekøkkenet, køre i bil på arbejde, lægge dukken til at sove ? ofte handlinger, som han har set mor og far gøre, for de fleste børn elsker at efterligne forældrene nu.

HVILKET LEGETØJ SKAL DU VÆLGE NU?

Nu, hvor dit barn rent faktisk leger med sit legetøj, bliver hans interesse for virkelighedstro legetøj større. Han vil elske et legekøkken, hvor han kan lave mad som sin mor. En værktøjsbænk, så han kan reparere som sin far.

Dukker, kasseapparater, biler, togbaner og legetøjsmad er sjovt legetøj, som din tumling kan bruge til at efterligne virkeligheden. Finmotorikken kan du hjælpe yderligere på vej med små perler, puslespil, Lego og et låsebræt, hvor han kan åbne, lukke, låse og låse op.

I slutningen af denne periode vil dit barn også kunne gribe en bold og køre på en trehjulet cykel, og du kan støtte hans balancetræning med netop en trehjulet cykel eller en løbecykel. De fleste børn elsker også musik og at bruge deres krop til musikken ? så små musikinstrumenter kan også være et hit.